USTEC

Abonament de la part restant de la paga “extra” de 2012

La persistència de l'acció sindical en tots els àmbits i l'aprofitament del calendari ens ha permès fer un petit pas en la recuperació de part de les retallades.

El 20 de gener el Parlament ha aprovat una Resolució que obliga al govern a pagar-nos la part de la paga extra de 2012 (això sí, en terminis fins 2018), negociar un calendari de recuperació dels drets retallats, especialment les pagues "extres" del 2013 i 2014, FAS, etc.

D’entrada és un avenç, però, només recuperem part del que havíem perdut, una recuperació mínima.

Un dels avantatges d’aquesta Resolució és que ha estat aprovada per tots els grups parlamentaris, cosa que obliga el govern al seu compliment i això representa una diferència substancial del que ha passat amb altres resolucions.

Acabàvem el 2015 amb una anàlisi que posava de relleu les dificultats inherents a la lluita per aconseguir les nostres reivindicacions. Eren dificultats derivades de les divergències estratègiques entre el govern i el moviment sindical respecte del model de funció pública.

I aquestes dificultats continuaran. Em som conscients. Per això aquesta "victòria" ha estat una victòria tàctica.

 

Comunicat conjunt dels sindicats presents a la Mesa General. 20 de gener 2016

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat una Resolució presentada conjuntament per tots els grups parlamentaris, per la qual:

Els sindicats CCOO, IAC i UGT valorem aquesta resolució com un pas endavant en la recuperació dels nostres drets i demanem una reunió urgent de la Mesa General per desenvolupar i concretar la seva aplicació.

D'altra banda lamentem que el govern anterior no hagués atès les nostres demandes i demanem a l'actual govern un canvi d'actitud, en el fons i en les formes, per millorar les condicions econòmiques, laborals, professionals i socials del personal de la Generalitat i del seu sector públic.


Accés al document de la resolució del Parlament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:37 (92)