ustec

Mesa sectorial
EL PROFESSORAT EN SITUACIÓ DE MALALTIA COBRARÀ EL 100% DE LES RETRIBUCIONS EN LA NÒMINA DEL 4t MES DE BAIXA

DESCOMPTE PER BAIXES 30/1: INSTRUCCIONS [FACEBOOK]

El Departament d’Ensenyament ha rectificat i deixarà  d’incomplir la legislació vigent en abonar, en la nòmina de febrer, amb efectes retroactius del 15 d’octubre de 2012, el 100% de les retribucions en la nòmina del quart mes de baixa per malaltia comuna.

El Departament no estava abonant el 25% dels complements, ja que MUFACE només pagava el 75%, i ara complementarà aquesta diferència.

Així mateix, s’ha compromès a abonar el 100% de les retribucions des del primer dia a les docents que es trobin en situació de baixa per malaltia comuna durant el període de gestació.

Segons el Departament la mesura afectarà, en aquest moment,  900 persones adscrites a MUFACE i  6 persones del règim general de la SS. Per tant, a partir del 21è dia es cobrarà el 100% de les retribucions.

El Departament s’ha negat a tractar el cobrament del 100% de les retribucions des del primer dia en els supòsits d’intervencions quirúrgiques i hospitalització, en al·legar que era un tema comú a tot el personal de funció pública i que, per tant, s’havia de tractar en mesa general.

En aquest sentit, i atès que la Secretaria General de la Funció pública va paralitzar la negociació sobre aquest tema i encara, malgrat les reiterades peticions sindicals, no s’ha decidit a reobrir-la, USTEC·STEs considera que, en aquest aspecte, l’Administració de la Generalitat està actuant en frau de llei i amb un menyspreu absolut i reiterat cap a les empleades i els empleats públics a qui aplica taxativament les retallades, en molts casos sense qüestionar una clara invasió de competències, alhora que es nega a aplicar aquelles engrunes que poden afavorir-les, i que altres CCAA sí que estan aplicant.USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:30 (1)