ustec

NOVES RETALLADES: ARA EN ELS SERVEIS EDUCATIUS!

 

Tot indica que, un cop més, el Departament d'Educació s'ha begut l'enteniment.

 

Si no és així, no s'entén que ara vulguin reduir un nombre molt important de llocs de treball dels Serveis Educatius: CREDA, CRP, EAP, ELIC, Camps d'Aprenentatge ...

 

Després d'informar, no fa encara dos mesos, que les retallades de personal no afectarien els Serveis Educatius i de recollir en la resolució d'adjudicacions d'estiu la continuïtat fins al 31 d'agost del 2013, dels funcionaris de carrera i en pràctiques amb destinació provisional als serveis educatius (punt 4. RESOLUCIÓ ENS/878/2012, de 7 de maig.) el Departament està informant de forma gradual els diferents serveis educatius de retallades importants en les seves plantilles per al proper curs.

 

Cal recordar que ara fa dos anys ja es va fer una retallada d'alguns Serveis Educatius que va provocar un deteriorament, si més no de forma quantitativa, en el desenvolupament de les funcions d'aquests serveis educatius.

 

És que potser han fet un estudi -que desconeixem- el resultat del qual demostra que les llars d'infants, escoles, instituts, el professorat i les famílies, ja no necessiten d'aquests Serveis? És que de sobte s'han reduït les necessitats de l'alumnat? És que el professorat ja no necessita assessoraments especialitzats? Què ha passat perquè de sobte el Departament d'Ensenyament decideixi retallar molts llocs als Serveis Educatius? Si no és que han de mantenir la seva habitual línia d'irresponsabilitat i manca de coherència, no s'entén.

 

Perquè l'excusa de la crisi i la necessitat d'economitzar és irresponsable quan no un simple engany per deteriorar encara més la qualitat de l'educació.

 

La retallada agreuja encara més els sectors més necessitats, ja que afecta aquells serveis que donen suport als alumnes i famílies amb n.e.e.

 

El Departament, sota l'excusa de reajustaments pressupostaris a causa de la crisi, actua com a amo i senyor, tot aplicant uns criteris diferents a cada lloc de treball en funció d'allò que li interessa reduir. És a dir, actua de manera totalment arbitrària i discrecional.

 

USTEC·STEs s'oposa a qualsevol retallada dels Serveis Educatius, com les que pretén portar a terme el Departament d'Ensenyament.

 

Els qui des del Departament proposen aquestes retallades han pensat en la repercussió i en les conseqüències que tindran als centres, en l'alumnat, en el professorat i en les famílies? Segurament, no. O, si hi ha pensat, no els deu importar pas gaire. Haurien de parlar amb les persones que estan treballant dia a dia en i amb els Serveis Educatius i aviat tindrien una resposta, precisament la que no volen escoltar.

 

USTEC·STEs s'oposa a la retallada dels Serveis Educatius. Ja n'hi ha prou!

 

 

 

 


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:26 (1)